Konnekt видео телефон за време на повик

Konnekt Видеофон

  • Еден допир за повик
  • Екстра големи и гласни
  • Повикува на кој било уред
  • Повикува телефони премногу
  • Неограничен план за повици

Воведување на

Konnekt Видеофон

Konnekt Видеофон е наједноставен телефон во светот, дизајниран специјално за постари лица и за лица со попреченост или губење на слухот.

Тоа е првиот телефон што всушност може да помогне зголемување на когнитивната способност за оние со губење на меморија / деменција и помош помал ризик од депресија, како по најнови студии on социјална изолација. Исто така, овозможува семејството да биде исклучително давател на грижа.

Konnekt Видеофон - најлесниот телефон за стари лица досега - за оние кои се премногу зафатени да ги посетуваат старите родители дневно

Еден допир Повикувајќи

Поврзува лице в лице со кој било iPad, таблет, мобилен или компјутер ширум светот преку Skype. Се јавува и на телефони.

Konnekt Видео телефон
Konnekt Видео телефон за постари лица

Автоматски одговор

Гран не може да одговори? Попреченост? Деменција? Итен случај? Проверете дали се во ред со двонасочно видео и звук. Прекинете ја грижата!

Огромни копчиња, Екстра гласно

За несигурни раце, слаб вид, слаб слух. Враќање на независноста!

Не се потребни компјутерски вештини

Нема најава, лозинки, икони или менија. Персонализирани контакти, копчиња, големини на текст, бои, јазик. Konnekt ги прави сите поставувања и подоцнежните промени за вас без посета.

Производ апликации

Господин се бори со мал таблет или телефон

Дизајниран за губење на меморијата

Гласно, со опција за натписи

грижа за стари лица

За жителите и домашната нега

попреченост

Широк спектар на опции

Неверојатно лесен за употреба

артритис

Големи копчиња кои лесно се притискаат

Проверете на здравјето

Видеофон обезбедува едноставен и ефикасен начин за визуелно проверување на знаци на стрес и лошо здравје. Повиците од доверливи контакти може да се поврзат автоматски, така што можете да гледате, слушате и нудите удобност во случај на пад или вонредна состојба. Завршете ја грижата кога не одговорат.

Како што се гледа на ТВ – Гл. 31 и 44 со Керол О'Халоран

Тешко оштетување на слухот / глувост? Прочитајте за нови Konnekt Насловни видеоснимки.

Видеофонот ги ублажува Коронавирус СОВИД-19 заклучување, стапка на смртност кај постари 14.8%. Прочитајте како.

ВЕСТИ: Видеофон помогна да се спаси животот на уди во декември. Прочитајте приказна за ќерката.

Што велат другите. Види повеќе…

Социјалната изолација е лоша за вашето здравје. Редовните социјални интеракции лице-в-лице веројатно се одличен начин да се спречи депресија.

Д-р Алан Тео М-р
Универзитет за здравство и наука во Орегон

Скоро е како да сте во иста просторија. Времето на повиците ги осветлува двата наши денови. Никогаш не помислив дека татко ми ќе може да користи систем за видео повик… ако има посебна единица со големи копчиња значи дека може лесно да повика семејство.

Јуни сега ми викаат деновиве и нејзината целосна благосостојба се подобрила од вид ... ова given врати на независноста

Дерек Клептон
Волонтер за нега на стари лица

Земете цени

КОНТАКТ KONNEKT

Австралија: 1300 851 823 / +61 3 8637 1188
Level 1, 451 Nepean Hwy, Chelsea VIC 3196

САД: 661-324-9044 ext 102
Северна Америка, продажба и поддршка:
Konnekt Videophone USA partner ESSI
1701 Westwind Dr Ste 212, Bakersfield CA 93301, USA

Обединето Кралство: 01707 938830 / +44 1707 938830
Продажба и поддршка на Обединетото Кралство / Ирска / Израел:
Konnekt Видеофон партнер во ОК Just So Care
54 Sun Street, Waltham Abbey EN9 1EJ, UK

Европа: +43 676 3456 343
Продажба и поддршка на ЦИЕ / МЕА:
Konnekt Видеофон Австрија партнер bildfon
Elisenstrasse 47, A-1230 Vienna, Austria

Јапонија: 050 5806 8950 / LINE
Skype: Konnekt Japan Sales

Нов Зеланд: 09 869 3635

Јужна Африка: 082 783 8223

Skype: konnekt_200

мени