Домашен телефон за нега на стари лица

Совршен за

Домови за нега на стари лица & Помош за живеење

Воведување на Konnekt Видеофон 20, специјално дизајниран за нега на возраст, деменција и грижа за инвалидитет

Клои зборува натаму Konnekt Видеофон

Видеофон 20 за стари лица

 • Дели Видеофон за жителите на вашиот дом
 • Намалување на социјалната изолација
 • Намалете ги влијанијата на менталното здравје на COVID-19
 • Неверојатно едноставно за жителите
 • Неверојатно лесен за персоналот
Постари возрасни збунети од iPad

Зошто iPads / таблетите не работат за 60% од жителите

 • Премногу е тешко да се иницирате и да одговарате на повици
 • Мал екран, тешко за слушање, лажно копчиња
 • Без наслови или мали преводи за оние со губење на слухот
 • Премногу лесно да ги нарушите повиците (скокачки прозорци, менија, копчиња, икони)
 • Бара персоналот да остане, да гледа и да чека да заврши повикот

Ослободете го вашиот персонал со нашиот едноставен, видео-докажан видео-телефон.

Грижата за постари родители или родители е лесно Konnektвидео телефон

Едноставно за жителите

 • ОДГОВОР со еден допир ОДГОВОР, со опција за авто-одговор
 • Ништо да тргне наопаку
 • Наменето за деменција, губење на слухот, слаб вид, ограничувања на подвижност / умешност
Старечки телефон за домашна нега за жители, клиенти, старатели

Едноставен за персоналот

 • Нема потреба од персонал дури и да го допира Видеофон - безбеден за КОВИД
 • Нема потреба персоналот да остане, да гледа и да чека
 • Ослободи персонал
 • Брз рентабилност: Обично 3-6 месеци *
Различните типови уреди што можете да ги користите за да одговорите на повикот од некој близок, користејќи комуникација за да покажете како да ја подобрите меморијата со видео повик

Едноставно за семејството и пријателите

 • Видео-повик од вашиот мобилен телефон, компјутер или таблет
 • Користете го Skype: Семејството нема трошоци за повик или претплати
 • Можете исто така да бирате Videophone од кој било телефон, вклучително и фиксни страни

Како работиме

Видеофон 20 пристигнува претходно конфигурирано за вашиот дом за нега на стари лица. Има свој телефонски број и го користи Skype под хаубата.

Едноставен за секого

Дома за нега: Обезбедете бесплатна видео-повик за да ги намалите посетите за време на пандемијата или да им понудите на семејствата платена претплата.

Работник за нега (честопати координатор за активности за живот): Ставете ја како закажана услуга или едноставно одговорете на барањата од жителите или семејството.

Член на семејството: Инсталирајте ја апликацијата Skype на вашиот телефон или користете Skype на прелистувачот за компјутер / Mac (не е потребна апликација). Телефон за да побарате видео повик. Побарајте линк за пристап до видеофон или телефонски број.

Постојан: Седнете пред Видеофон. За оние кои се во кревет / врзани за столица, Работникот за нега може да ве однесе Видеофон, со опционално копче за безжичен пристап.

Неверојатно лесно

Јавете се на Видеофон: Член на семејството го внесува телефонскиот број на Видеофон во Skype, ја допира иконата за видео-повик. Тоа е тоа! Или користете ја врската за гости на компјутер / Mac без сметка на Skype.

одговор: Притиснете го огромното копче ОДГОВОР широк 6 инчи. .Е зборувате лице в лице за неколку секунди. Автоматски одговор е достапен кога е дозволено.

Заштита на податоци: Работникот за нега може да оди подалеку и да продолжи со другите должности, оставајќи го повикот да биде целосно приватен.

Флексибилни

Групни повици: Членот на семејството го допира екранот и ги поканува другите. Ништо за жителите да стори!

После повици: Истиот член на семејството може повторно да се јави, или други членови на семејството можат да се јават.

Телефонски повици исто така: Постарите членови на семејството можат едноставно да бираат Видеофон од кој било телефон, како вообичаен повик без видео.

Јавете се на персоналот: Имаше доволно? Theителите на чешмите Јавете се на персоналот за брзо бирање на работници за нега на 1 до 5 телефонски броеви.

Konnekt Видеофон - нега за стари лица

Видеофонот успешно се користи во грижата за стари лица 

Постари Интернет и Видеофон - достапно од Konnekt

Содржини

 • Видео повици: Неограничено, низ целиот свет, вклучително и групни повици
 • Редовни повици: Неограничени повици кон домашни телефонски броеви *
 • Телефонски број: Примајте дојдовни повици од кој било телефон
 • Претходно изработени: Пристигнува подготвена за употреба
 • Ажурирања на софтвер: Инсталиран преку ноќ, без надзор
 • Злато поддршка за персоналот, жителите, дури и членовите на семејството

Видеофон 20 Спецификации

 • Екран осетлив на допир: 20-инчен (4 пати поголема од површината на iPad / таблет)
 • димензии: 49 х 32 х 5 см Ш x В x Д
 • Димензии со штанд: 49 х 41 х 22 см Ш x В x Д
 • Монтирате: Користете која било држач / рака на мониторот VESA-100
 • Моќ: 90-260 волти, 50 / 60Hz
Konnekt Насловни видеоснимки

Опции

 • Наслов за глувост / сериозно оштетување на слухот
 • Бирач на екранот - јавете се на редовните телефонски броеви (за да го предупредите семејството, кое потоа ќе се јави преку Skype)
 • Копчиња за повик - До 40 копчиња за брзо бирање за честите корисници да ги повикуваат најблиските со еден допир
 • Telehealth - Копчиња за медицински специјалисти за видео-повик
 • Опција за светско повикување - Неограничени телефонски повици до фиксни броеви во 63 земји и мобилни броеви во 8 земји
Опција за мобилен интернет 4G

Додатоци за хардвер

 • Видеофонот може да се монтира на количка за брзо и лесно распоредување на тркалата во просториите за живеење
 • Напојување на UPS-от - овозможува распоредена работа без користење на штекер
 • 4G мобилен-мобилен Интернет модем * - за згрижувачки домови со слаб Интернет
 • Надворешен звучник со напојување - супер гласна, прилагодлива јачина на звук
 • Безжично копче - големо копче за жители што седат во кревет / врзани за стол
 • Држач или нараквица за навалување VESA-100 - за монтирање на wallид

Пресметајте го повратот на инвестицијата

Користејќи iPad или таблет, вашиот Работник за нега мора да остане и да го надгледува секој повик за жителите со деменција или инвалидитет

 • да ви помогне да одговорите или повторно да иницирате повици со семејството
 • за да спречите припишување или ненамерно завршување на повикот
 • за да се осигура дека таблетот не е затропен, расипан, погрешно поставен или украден
 • за повторно да ја прилагодите јачината на звукот или другите поставки

со Konnekt Видеофон 20, вашиот работник за нега е потребен само за неколку минути на повик.

Вашиот работник за нега може да го напушти жителот и да биде продуктивен додека жителот разговара лице-в-лице, приватно, на повеќе разговори, со еден или повеќе членови на семејството.

Пресметајте колку брзо вашиот Видеофон 20 ќе плати за себе:

Специјални настани

Користете ги вашите страници Konnekt Видеофон за

Виртуелна верска служба

Локалниот верски водач може да емитува со помош на паметен телефон од место на богослужба или приватен дом. Resителите кои ја делат истата вера или со иста јазична потреба можат да се соберат околу споделениот Видеофон за да слават и да се поклонуваат заедно.

Палијативна нега

Во странство и меѓудржавните роднини можат да им дадат голема утеха на пациентите со палијативна нега и семејството што посетува. Едноставно поставете го Видеофонот во близина на креветот и обезбедете ја врската Придружи се на роднините.

родендени

Родендени на внуци не се пропуштаат! Замислете ја радоста што можете да ја обезбедите со доведување на забавата во собата на жителот. И обратно: Закажете изненадувачки групни повици на роденденот на секој жител. Видеофон користи Skype, што овозможува до 50 да се приклучат на видео повик. За подолго, повеќе лично искуство, закажете серија повици еден на еден што го прави целиот ден посебен.

Дневна ротација

Дозволете 7 или повеќе жители да споделуваат видео-телефон - еден жител на ден или половина ден - во ротација. Секоја недела направете ја посебна. Вратете ги трошоците или обезбедете бесплатна услуга за семејствата кои не можат да посетуваат неделно или се заклучени за време на пандемијата.

Теле здравство

Виртуелни состаноци со лекари и специјалисти. Специјалистот може да користи Skype на кој било компјутер, таблет или мобилен телефон; нема потреба од специјална опрема.

10 придобивки за домови за нега на стари лица

Konnekt Видеофон нуди десет бенефиции за установи за згрижување стари лица, живеалишта со помош, пензионерски села и даватели на услуги во домот:

1. Намалете ги ограничувањата на посетителите за време на пандемијата COVID-19

Прочитајте тука за да дознаете повеќе.

Дали вашите жители имаат ризик од социјална изолација и осаменост? Дали сакате да исполнете обврска за грижа? Без ризик за жителите или персоналот?

Видеофонот може да го постави секој, на кое било место: Едноставно исклучете го Videophone и вклучете го во кој било штекер. Не е потребна телефонска линија.

Нема ризик за жителите или персоналот.

Konnekt обезбедува поддршка на ниво на злато далечина, без потреба некој да ја посети.

Нема ризик за жителите или персоналот

Resителите можат да одговараат на повици со еден допир. Неверојатно е лесно. Дури и пациенти со деменција го користат без персонал. Автоматски одговор е достапен кога е дозволено.

Нема ризик за жителите или персоналот.

Видео повик со висок квалитет помеѓу Гран и внука, помагајќи при препознавањето и потсеќањето да претставуваат како да се подобри меморијата на оние.

Konnekt е единственото решение за видео-повикување специјално дизајниран за деменција. тоа

 • победи назад независност
 • ја намалува зависноста од персоналот
 • ги поддржува барањата за приватност
 • го зголемува семејниот мир на умот

Konnekt Видеофонот ви овозможува да ги задоволите барањата на Дел IV, Стандарди за квалитет на стари лица, за социјални и лични односи. Повеќето нации на ОЕЦД имаат слични стандарди, како што се CQC на Велика Британија.

Главни извршни директори, менаџери на страници, даватели на услуги за дома, Клинички и водичи за живот: Може ли да ја задржите главата до оваа изјава?

Работната сила се справува со бариерите кои спречуваат потрошувачите да се поврзат социјално, да одржуваат лични врски.

Како се справивте со COVID-19? Дали вашиот објект е во пресрет со семејната интеракција, или секој е изолиран во тишина?

Како вашата организација одржува социјална поддршка и зголемени можности за социјална интеракција?

Со iPad-а / сениори таблети: Вашиот персонал трча наоколу, од соба во соба, со алкохолни марамчиња, обидувајќи се да не им дише на жителите. Ова им ја одзема независноста, приватноста и слободата на жителите во секое време. Вашиот персонал е зафатен и ги става на ризик.

За разлика од тоа, на Видеофон му е потребна нула помош од персоналот. Тоа има без менија или режими. Тој е голем, гласен, неверојатно едноставен. Има опции за деменција, губење на слухот, ограничување на видот и ограничена подвижност / умешност. Прочитајте што водечки светски медицински истражувачи и клиентите велат.

2 Зголемена велнес и среќа

Студиите ја поврзуваат осаменоста и социјалната изолација со здравствени проблеми како што се висок крвен притисок, слаб сон, деменција, депресија и повисоки стапки на смртност. (За линкови до истражувањето, видете Пет начини за подобрување на квалитетот на животот за стари лица или болни) Иако жителите на старосната грижа уживаат голема грижа и друштво, тоа не ја заменува врската со блиски пријатели и семејство.

41-46% од жителите се благо или сериозно депресија - Д-р Д Мејер Геронтехнологија студија за стари лица

на Konnekt Видеофон помага да се одржи таа витална врска. Покрај тоа, насмевките од нивните најблиски се заразни, ја зголемуваат среќата и влијаат позитивно на квалитетот на животот.

Екранот со еден допир е неверојатно лесен за употреба, промовира поголема независност, а со тоа и поголема самодоверба.

на Konnekt систем за видео телефон во неговата домашна нега навистина му помогна на тато да се поврзе подобро со пријателите и семејството. Исто така, тој не треба да запомнува телефонски броеви! Едноставноста на системот му овозможува да биде повеќе поврзан со семејството и пријателите, намалувајќи го неговото чувство за изолација и самотија.

 

- Венди Винтерсгил, регистрирана медицинска сестра (РН).

3. Мир на умот на клиентот

Семејството на Ли го однело својот таблет компјутер со себе на одмор. Тие можеа да го повикаат „Дедо“ преку Skype од каде и да имаа Wi-Fi или безжичен Интернет. Тие го вклучија во разговор за вечера, го однесоа на виртуелна турнеја низ одморалиштето и - најдобро од сè - нека ги гледаат неговите внуци како играат покрај базенот.

Видеофон им помага на семејствата да постават родител за одмор за прв пат или да остават родител сам дома. Вашите клиенти се чувствуваат подобро за нивната одлука. Тие можат да проверат на здравјето, знаците на осаменост и да бидат уверени дека „Дадилката“ е насмеана и добро се грижи!

Старечки телефон за домашна нега за жители, клиенти, старатели

4 Дополнителна услуга

Обезбедувањето високо ниво на грижа е клучно за вашата мисија. Постојано настојувате да ги подобрите вашите услуги, да останете пред трендовите во индустријата и да ја градите вашата репутација.

Konnekt ви овозможува да им понудите дополнителна услуга на вашите клиенти: Видеофон може да биде или

 • обезбедени како заеднички ресурс;
 • инсталиран во премиум простории;
 • додаде како услуга за социјално изолирани жители;
 • продаден на оние кои живеат самостојно.

5 Пополнете простории побрзо

Преминувањето во грижа за стари лица може да биде предизвик. Потенцијални клиенти - особено клиенти со краток рок за одмор - често посетуваат и интервјуираат пет или повеќе објекти. Resителите стравуваат од губење на врската со луѓето што ги сакаат и нивната околина. Семејствата сакаат да можат да видат дека нивната сакана личност изгледа среќно и добро згрижено.

на Konnekt Видеофон е диференцијатор кој ја забрзува одлуката на вашиот клиент, ослободувајќи го вашето време и исполнувајќи простории. Задоволните клиенти за одмор се враќаат. Еден ден, тие се враќаат како долгорочни жители кои ја ценат вашата премиум услуга.

Уште две недели намалена работа плаќа за секоја Konnekt Видеофон

6. Координатор за животниот стил: Поврзете ги жителите

Вашиот координатор за активности во стилот на живеење, диверзионален терапевт или социјален работник може да ги поврзе поединците со семејството - од витално значење за време на пандемијата!

Konnekt може да го постави секој Видеофон за заедничка употреба (дојдовни повици). Покрај тоа, до 40 жители можат да бидат понудени копчиња за семеен повик со еден допир. Ние исто така можеме да ги поврземе Видеофоните низ страниците за да ви помогнеме да извршувате групни активности.

Вашиот менаџер за развој на бизнис може да користи Видеофон за да ги промовира иновативните услуги на вашиот Дом на потенцијалните клиенти.

По заедничкото искуство со Видеофон, семејството на жител може да побара да изнајми или купи единица за сопствената соба.

Деловна жена со оштетен слух на повик

7. Заменете ги проблематичните однесувања со радост

Проблеми во однесувањето се манифестираат кога жител се чувствува осамен или досадно:

 • Апатија
 • Будење во текот на ноќта
 • Одбивање на соработка
 • Нарушувања во исхраната
 • Вознемирувајќи ги другите жители
 • Повторно притискање на копчето медицинска сестра
 • Лоша лична хигиена
 • скитници
 • Барање да си одам дома

Theителот со поголема веројатност ќе занемари да ги користи своите очила, слушни помагала или помагала за одење. Ова може да доведе до несреќи.

Со одржување на силна врска со семејството и пријателите, Видеофон ја намалува социјалната изолација и промовира здрави навики. Посреќни жители, посреќен персонал!

8. Зголемете ја ефикасноста на вработените

Кога ќерка или син ќе се јават, вашиот Работник за нега нормално би трчал околу вашиот објект со безжичен телефон или таблет, барајќи жител. Вашиот работник за нега тогаш мора да помогне сè додека повикот не заврши.

Со Videophone, видео повиците и нормалните телефонски повици се лесни и hands-free. Работникот за нега не треба да остане и да чека за крај на повикот.

9. Да присуствуваат на итни случаи од жители од далечина

Со видео-телефон во секоја просторија: За време на зафатените времиња, персоналот може побрзо да присуствува на „повици од копчето медицинска сестра“ со повикување на жители на нивните Видеофонови. Ова ќе му помогне на персоналот да даде приоритет на посетите во просторијата кога повеќе жители се јавуваат во исто време. Едноставно јавете се на Видеофон и проверете го резидентот визуелно.

За разлика од веб-камера, повикувачот не го „шпионира“ жителот: ringsвони Видеофон на жителот и, ако не му се одговори рачно, тоа е (по избор) автоматски одговорено - но само за доверливи повикувачи што ги номинирате - со ДВО-НАЧИН видео и глас. Ова му овозможува на жителот да види кој се јавува и да има двонасочен разговор со работникот за грижа.

10 Стандарди за квалитет на нега на стари лица

Мандат за Стандарди за квалитет на грижа за стари лица, кои жителите, како и оние кои примаат услуги во домот, мора да добијат соодветна социјална ангажираност. Студиите на ОХСУ покажаа дека само разговорот лице-в-лице ја намали социјалната изолација и го преполови ризикот од депресија.

Со тоа што на клиентите им нуди Videophone, вие автоматски го зголемувате социјалниот ангажман, помагајќи во задоволување на барањата на ревизорите и исто така помагајќи да се разликува опсегот на услуги што ги нудите на вашите клиенти.

Наменет за Објекти за нега на стари лица

Ние ви олеснуваме да се истакнете

Konnekt може да обезбеди флаер за производи за пакетот со информации за вашиот клиент. Лесно е да се демонстрира видео-телефон на жителите и клиентите.

Достапно ширум светот

Konnekt има партнери за продажба/поддршка низ Австралија / Азија, Европа, Обединетото Кралство, Северна Америка, Нов Зеланд и Африка.

Контактирајте не да научите како можеме да ви помогнеме да ги изненадите и воодушевите вашите клиенти, да ги надминете нивните стравови и да ви помогнеме да се истакнете со врвна услуга - без дополнително да го вчитате вашиот зафатен персонал.

95% од Konnekt 30-дневните проба на Видеофон се успешни.

мени