Konnekt Насловни видеоснимки

Konnekt Насловни видеоснимки

Конечно. Лесен телефон за оние со оштетен слух, од сите возрасти.

 1. Наслови. Брз, приватен, точен. Повеќе јазици.
 2. Гласен, јасен звук. Без раце, или држете традиционална слушалка.
 3. Прочитајте ги усните, изрази на лицето. Користете го знаковниот јазик.

Прочитајте ги зборовите на другата личност, а по избор и вашите зборови, како СМС-пораки.

Видео повиците со наслови овозможуваат читање на усните  

Остварување и примање видео повик со Konnekt Насловни видеоснимки

Разговарајте лице в лице со семејството, пријателите и колегите

 • Наслови започнете автоматски (без копчиња, без оператори) благодарение на Skype под хаубата
 • Прочитајте ги усните и изрази на лицето; користете знаковен јазик или флеш картички
 • Поканите лице-за-лице се прикажани * за да помогнат спречи социјална изолација и депресија
 • Неверојатно лесно да се користат, плус опции за когнитивно оштетување и мобилност

Редовните телефонски повици се титлувани 

Остварување и примање редовен телефонски повик со Konnekt Насловни видеоснимки

Идеално за сите возрасти, за слабо слух до глувост

 • Направете и примајте редовни телефонски повици, со големи натписи високи до 7 сантиметри
 • Еден допир за да повикате или одговорите или да бирате со користење на голема нумеричка тастатура *
 • Екстра гласно; СУПЕР гласно со нашиот надворешен звучник
Гран Konnekt Видеофон лесен здрав здрав еден допир

Како да остварите повик

 1. Еден допир: Притиснете копче Име или притиснете Телефон за да внесете број
 2. Почекајте: Другата личност може да одговори на обичен телефон или компјутер / таблет
 3. Гледајте: Ако тие одговорат на Skype, можете да прочитате и усни
 4. Бар: Може да ги слушнете (гласно)
 5. Прочитај: Насловите започнуваат автоматски, на вашиот јазик
 6. Заврши: Било кој од вас може да го заврши повикот

Konnekt Наслов Телефон наспроти постари телефони со објаснување

Konnekt Насловни видеоснимки

Слух за загуба на слух

• Видео повици и телефонски повици
• Поддржува читање на усните, знаковен јазик
• Брз, приватен наслов; нема оператор
• Не е потребна телефонска услуга; само Интернет
• Големи натписи, повеќе јазици
• Континуирана поддршка

Постар телефон со текстуални објаснувања

Една дама прави редовен телефонски повик

• Само телефонски повици; нема видео
• Без читање усни или знаковен јазик
• Човек го слуша вашиот повик
• Потребна е телефонска услуга и Интернет
• Написи само на англиски јазик
• Привремена поддршка офшор

Сликарство за табела за споредба на телефони

Ажурирани! Водич за избор

Преземете ја нашата табела за споредби и одберете го телефонскиот наслов што ви одговара најдобро.

Формулар за дојдовен повик Abi на телефон што ги спречува несаканите повици од телемаркети, измамници, измамници, странци

Како да добиете повик

 1. Тие ве нарекуваат: Другата личност или ви се јавува на вашиот број, или ве повикува на Skype (прикажано)
 2. Ringsвони гласно, и целиот екран трепка
 3. Други простории: Светилки се вклучени, или вашиот џебен уред вибрира (и двата по избор)
 4. Еден допир: Притиснете ОДГОВОР - или на номинираните повикувачи може да се одговори автоматски (опционално)
 5. Гледајте: Ако користат Skype, видете го лицето и прочитајте ги усните
 6. Бар: Може да ги слушнете (гласно)
 7. Прочитај: Насловите започнуваат автоматски, на вашиот јазик
 8. Заврши: Било кој од вас може да го заврши повикот

Дијалер на тастатура за телефони

Бирајте телефонски броеви лесно користејќи го копчето Dialer на тастатурата *

 • Огромни копчиња на екранот: Лесно за притискање
 • Погледнете внесени цифри: Избегнувајте / поправете грешки
 • Испратете DTMF тонови за време на разговори: „Притиснете 1 за…“

* Вметнувањето на бирачот за тастатура е опционално и не е достапно во сите земји. Ве молиме прашајте, доколку е потребно.

Повеќе за тоа како работи

Млада девојка чита изрази на лицето

За сите возрасти, сите способности

 • Млади: Од 4, за оние кои читаат изрази на лицето.
 • Деца, тинејџери: За секој што може да чита или да потпишува.
 • Возрасни: Дома, на работно место, работа од дома.
 • Независни: Нашиот најстар корисник е 104.
 • Домови за нега: Виртуелните посети се најдобриот подарок.
 • Телевизија: Прочитајте за Теле-аудиолошки процедури
Презентација на семинарот АТСА 2021 од Konnekt

АТСА семинар

 • Konnekt Наслов на видеофон и читање на усните
 • Медицински истражувања и студии на случај
 • Телефони со алтернативни наслови
 • Кога да се препорача

Преземете ја Презентацијата

Наслов на видеофон - Како гледа на ТВ

Губење на слух? Нова технологија за одржување контакт со саканите

За да го погледнете интервјуто: Прескокнете на 1:27 (1 минута 27 секунди) во видеото

Повеќе за насловот на видеофон 

Достапно ширум светот

Konnekt има партнери за продажба/поддршка низ Австралија / Азија, Европа, Обединетото Кралство, Северна Америка, Нов Зеланд и Африка.

мени