Артритис

Ергономски

Артритис телефон

на Konnekt Videophone е неверојатно едноставен телефон за Паркинсонова / артритис идеален за оние со артритис, Паркинсонова болест, MND, ALS, CIDP, CP, MS, синдром на карпален тунел или тешкотии со користење на рацете. Видеофонот нема слушалка за кревање или држење. Нема физички копчиња за притискање. Нема тастатура, глувче и далечински управувач. Напредниот 15-инчен или опционален екран на допир од 20 инчи располага со ОГРОМНИ копчиња за повикување со светло притискање, персонализирани со имињата на вашите пријатели и е неверојатно лесен за ракување - дури и со растреперена или нестабилна рака. Само ЕДЕН ДОПИР за да се јавите или да одговорите.

Нашиот видеофон ви овозможува да гледате и да разговарате со вашето семејство и пријатели, со леснотија, од каде било во собата. Донесете им насмевка на нивниот ден, проверете дали се добро, покажете им дека сте добро и разговарајте лице в лице - без потреба од патување!

Паркинсон / Телефон за артритис / Телефон со слаб вид има придобивки од страдалниците

Со еден допир, вашиот Видеофон го пронаоѓа и стигнува до вашиот контакт насекаде во светот! Ние го персонализираме секое копче за јавување. Ако вашиот пријател не одговара на неговиот мобилен, iPad, таблет или компјутер, тогаш за резервните броеви за неговиот дом и канцеларија за фиксни страни може да се пробаат за возврат. Ние дури можеме да го поставиме за да избегнеме машини за говорна пошта и одговор.

Konnekt прави сè: Подесување, персонализација, тестирање, испорака, поддршка… дури им помагаме на вашите контакти да одат и да го оптимизираат нивното видео. Јавете ни се или испратете ни е-пошта за помош или да направите промени од далечина. Ние персонализираме копчиња и пораки, на кој било јазик и ги прилагодуваме траењето на ringвонењето за да може да трае онолку долго колку што сакате да одговорите ... со само еден допир.

Повиците од доверливи негуватели може да се одговорат автоматски, доколку имате проблем да одговорите. За разлика од наметната веб-камера, можете да прочитате и да видите точно кој вика и има целосни двонасочни видео и аудио.

Може да биде тешко да излезете и да ги запознаете вашите пријатели и семејство, а уште потешко кога не живеат во близина. Со нашиот телефон за артритис, нема потреба да се чувствувате осамено: Можете да споделите насмевка и да имате вистинска лице-в-лице врска со вашите локални и странски блиски - толку често колку што сакате, онолку колку што сакате, во кое било време.

Konnekt Видеофон - Апликации за артритис

Konnekt работи добро за оние со ограничена употреба на раце

Артритис Специфични карактеристики

  • Голем екран од 15 или 20 инчи. Нема слушалка за држење. Користете од вашиот омилен стол.
  • Огромни копчиња за повик со еден допир. Одлично за нестабилни раце.
  • На напредниот екран на допир му треба само лесно притискање со кој било предмет.
  • Пријателите можат да покажуваат фотографии од нивниот компјутер / Mac на вашиот видео-телефон додека зборувате. Вие не правите НИШТО! Само седнете и уживајте.
  • Со еден допир се обидувате да повикате лице в лице, а потоа за резервни броеви дома / канцеларија за возврат.
  • Опција за автоматски одговор за доверливи негуватели. Одговори со нула напор.
  • Копче за помош за повик: повикајте до 5 лица во низа.
  • Нови: Копче за безжичен пристап за повикување со едно притискање од кревет или стол.

Достапно ширум светот

Konnekt има партнери за продажба/поддршка низ Австралија / Азија, Европа, Обединетото Кралство, Северна Америка, Нов Зеланд и Африка.

Земете цени

мени