на Konnekt Деменција Телефон

Konnekt е првиот телефон за деменција што

 • Адреси когнитивниот пад. Една неодамнешна Медицинска студија во Велика Британија и порано САД студии покажа подобрена когнитивна функција за само 6 недели на зголемен социјален ангажман лице-в-лице;
 • Им овозможува на оние со Алцхајмерова болест, васкуларна деменција, Lewy Body Disease, CTE или MCI да остваруваат телефонски повици полесно од кој било телефон што сме го виделе; и
 • Овозможува номинирани синови, ќерки и старатели проверете визуелно.

Деменција, најголемиот убиец

За деменцијата се вели дека е најсуровата болест затоа што предизвикува смртни случаи на 2: Бавното истребување на личноста, проследено со заминување од животот.

 • Во 2016 година, деменцијата стана водечка причина за смртност кај жените, надминувајќи ги дури и срцевите заболувања.
 • За Тоше 10% од над-65, 30% од над-85, и 52% на лицата кои се грижат за стари лица имаат деменција.
 • Деменцијата е најголемата причина за попреченост кај постарите и 3rd водечка причина за товар на инвалидитет.
 • тоа е фрустрирачки страшно да ги видиме да заборават на семејството, да станат зависни, да се борат да останат дома.

Ако член на вашето семејство има деменција, вие CAN направи огромна разлика во нивниот квалитет на живот.

Dementia Care Guide – Download Now

Dementia: The Silent Killer

The ultimate 8-page guide to supporting your parent with love and grace.

Guidance on:

 • Здрава исхрана
 • Вежба
 • Крвен притисок
 • Депресија
 • Ментална стимулација
 • Социјален ангажман
 

Available in English and German (as a printable PDF) or in 49 languages (online).

Dementia specialist holds a clipboard, and two other medical professionals are behind her

Земете го квизот за деменција кариера

Деменција: Што можете да направите за да помогнете?

Konnekt Видеофон - Комуникација со најблиските

на Konnekt Телефон за деменција

на Konnekt Видеофон им помага на страдалниците од деменција на 3 начини:

 1. Лице в лице социјална интеракција. Зголемено социјална интеракција преку дневни видео повици беа прикажано во медицинска студија до подобрување на когнитивната функција по само 6 недели.
 2. Независност социјален ангажман. Еден допир за да се поврзе. Ништо да се запамети. Неверојатно едноставно.
 3. Проверете, визуелно. Автоматскиот одговор со видео на 2 овозможува визуелен преглед од страна на синови, ќерки и старатели.

Најлесниот телефон на светот за Алцхајмерова / деменција

 • Ништо да се запамети. Нема менија, најавувања или икони.
 • Не се потребни вештини. Нема тастатура / глушец. Нема скокачки прозорци.
 • Повикува мобилни телефони, iPads / таблети и компјутери лице в лице.
 • Повикува фиксни страниисто така Општи лекари, постаро семејство, резервни броеви.
 • Секогаш на. Ништо за полнење или вклучување. Нема режими.
 • Еден допир да се јави. Нулта допир до авто-одговор негуватели.
 • види ја името на повикувачот. Блокира непознати повикувачи.

Најлесно решение за синови, ќерки, старатели

Konnekt не СЕКОЈ за вас: Подесување, персонализација, оптимизација на квалитет на повик. Ние дури и помагаме на вашето семејство да се појави на Skype.

We продолжи понатамуисто така Ние сме вашата ИТ поддршка. И ние ги правиме сите промени за вас, од далечина.

Пробајте го за 30 дена

Нежно, комплицирани уреди

 • Да се ​​научи некој со губење на меморијата да користи таблет компјутер или мобилен е фрустрирачки.
 • Најавите, менијата, скокачките прозорци и нежно малку икони ги прават се чувствува глупаво.
 • Интернет измамниците се a скапо  застрашувачко закана за ранливите.

Венди вели дека нејзиниот Видеофон е поедноставен од телефонскиот.

Дали сениори Таблети работат?

Нашето истражување на пазарот откри дека многу постари постари од 75 години со намалена меморија и оние со Алцхајмерова болест или васкуларна деменција, имаат проблем со користење дури и на најлесните таблети наменети за постари лица.

Ние ги нарекуваме овие спојници со врвни додатоци. Тие завршуваат во горната фиока, заедно со други неискористени гаџети!

на Konnekt Решение

Затоа основачи на оваа компанија, Карл и Johnон, го создадоа Konnekt видео телефон. Тие ги виде потребите од сопствените родители да ги видат своите семејства и пријатели, толку често колку што сакале, без патување.

30-ден судење

Како што се гледа на ТВ, со Керол О Халоран

Konnekt Видеофон - Апликации за деменција

Медицински студии: Слушнете како видео разговорот може да помогне во деменција 

Студија за деменција: Разговор лице-в-лице помага

Зголемена социјална интеракција преку секојдневно лице в лице повици за 6 недели неодамна беа прикажано во студија за ОХСУ да биде ветувачка интервенција за подобрување на когнитивната функција. Ова е одлична вест за членовите на семејството кои не можат да патуваат, премногу зафатени или премногу далеку за да можат да ги посетуваат често.

Дали вашиот родител страда или постои ризик од деменција? А лесен за користење интерфејсот е клучен за прифаќање и придржување. Ако е лесно, тие ќе продолжат да го користат.

Како што се гледа во медицински списанија и написи за вести

Информатичка технологија Across Care Логото на ITAC

Победник, најдобар производ кој е пријателски на потрошувачите за нега на старост

Konnekt Видеофон беше избран за најдобар избор за постари лица живеење дома, независно или во дом за грижа, од панел на индустриски експерти на најголемиот настан во индустријата за нови технологии за грижа за стари лица.

Нашиот видеофон е прикажан во Водичот за над 50-тите години

Национален водич дистрибуиран од медицински клиники, аптеки и други. Оваа статија ја прикажуваше приказната за нашиот клиент Греам, чија сопруга почина неодамна. Тој беше преместен во дом за стари лица чувствувајќи осамен и тоне во депресија. Видеофон му го смени животот.

Социјална изолација и ризик од депресија

Социјалната изолација е лоша за вашето ментално здравје и редовни социјални интеракции лице в лице веројатно се одличен начин да помогнете во спречување на депресија -  Д-р Алан Тео, проф. ОХСУ

Зголемена когнитивна функција

Зголемена социјална интеракција преку секојдневно лице в лице повици за 6 недели неодамна беше прикажано во студијата на ОХСУ како ветувачка интервенција за подобрување на когнитивната функција.

Во Австралија, Канада, САД, ОК, Германија, Франција и 27 други земји, Konnekt Видеофонот ги одржува најблиските ангажирани и инспирирани, во домовите и домовите за нега, вклучително и

Шерил и Judуди лице в лице

Видеофон помага да се спаси живот

Konnekt видео телефон ми помогна да ја визуализирам мајка ми, јас сум прилично сигурен дека мајка ми ќе умреше многу ужасна смрт во нејзината единица во рок од 24-48 часа - Шерил Колф, ќерка, Австралија

Шерил беше во странство во САД. Нејзината мајка Judуди страдала од опструкција на дебелото црево опасна по живот, но деменцијата ја спречила да ја вербализира болката. Konnekt Видеофон со автоматски одговор allowed дозволи на Шерил да види колку и е лошо на мајка си, да ја теши и да разговара лице в лице со болничарите.

Мама на Сенди поттикна да пие вода за да се избегне дехидрираност

Дехидрацијата убива

Сега, Сенди може да ја следи и охрабрува нејзината мајка да пие вода.

Деменцијата на мама и го ограничува разбирањето. Не може да земе телефон или да притисне копче без некој да и каже да го стори тоа. Konnekt го реши тој проблем со можноста за автоматско одговарање за избраните контакти. Сега, лицето само ќе светне кога ќе добие повик. Најдобро од сè, соодветната потрошувачка на вода веќе не е огромен предизвик. - Сенди Флорс, ќерка, МН САД

Веќе гледаме подобрувања

Воодушевена сум од вашиот иновативен производ и многу сум благодарна за подобрувањата што веќе ги гледам во Норма (таа има значителен когнитивен пад). - Аманда Хил, ќерка, Малезија

Специфична деменција Клучни карактеристики

 • Овозможува витален разговор лице-в-лице, со лесен кориснички интерфејс за поголемо прифаќање / придржување
 • Копчиња за повик со еден допир - најлесниот телефон на светот досега
 • Без менија, икони, полнење - ништо што не треба да се запамети
 • Автоматско одговарање на доверливи негуватели, со двонасочно видео - ја намалува загриженоста
 • Ги блокира телемаркетите, измамниците, измамниците - ја зголемува безбедноста

Когнитивно подобрување на Ноел

Ноел има тешка деменција. Не можеше да ја препознае сопствената ќерка Валери по телефон. Тоа беше срцепарателно за Валери затоа што живее 4 часа далеку и не беше во можност често да го гледа тато лице в лице. Додека…

Новиот Видеофон на Ноел беше поставен да одговори на повиците на Авто одговори на Валери. Валери опстојуваше многу недели, зборувајќи му лице в лице. Благодарение на многу карактеристики специфични за деменција и Konnektпостојаните прилагодувања, Ноел започна да се сеќава на својата ќерка. Сега одговара на повици без Автоматски одговор и самостојно го бира Валери.

Го видовме подобрувањето на Ноел со свои очи, а медицинските докази го поддржуваат. Ова е само еден пример.

Клои зборува натаму Konnekt Видеофон

Пробајте го 30 дена. Нема ризик

Не чекајте да се влоши загубата на меморија.

Откријте сега дали се квалификувате на судење за никаква обврска.

Достапно ширум светот

Konnekt има партнери за продажба/поддршка низ Австралија / Азија, Европа, Обединетото Кралство, Северна Америка, Нов Зеланд и Африка.

мени