Vizioni i udhëtim

Konnekt është një kompani tërësisht në pronësi australiane që zhvillon dhe shet një fushë krijuese produkt dhe shërbim video telefonie në mbarë botën për t'ju ndihmuar ju, familjen dhe miqtë tuaj të qëndroni të lidhur dhe të ndiheni të sigurt.

Të moshuarit në internet dhe videofon - në dispozicion nga Konnekt

Zyra jonë qendrore është e vendosur në Melburn por Konnekt ka një prani në të gjithë Amerikën, Australinë dhe Evropën për shkak të rrjetit të saj të partnerët e shitjes dhe mbështetjes.

Pajisjet tona Videophone janë me burim nga një nga prodhuesit më të mëdhenj globalë. Robshtë e fortë, e besueshme dhe e ndërtuar sipas specifikimeve tona.

KonnektDizajni i produktit, softueri unik dhe montimi përfundimtar janë 100% të prodhuara në Australi.

Udhëtimi fillon

para Konnekt filloi, disa prej nesh po përpiqeshin më të mirën për të qenë fëmijë fantastikë. Ashtu si shumica e të moshuarve, nënat dhe baballarët tanë qëndruan në shtëpitë e tyre sepse ishin të qetë, i njihnin fqinjët e tyre dhe u pëlqyen dyqanet e tyre lokale. Përfundimisht, ata u zhvendosën në fshatrat e pensionit ose kujdesin për të moshuarit.

Koha me familjen është e paçmueshme

Ne na pëlqente t'i vizitonim dhe kur e bënim këtë, ne do të qeshnim për kohët e vjetra, ata do të shihnin se si nipërit e mbesat e tyre po rriteshin, dhe ne do t'i çonim në një vend të veçantë. Ndonjëherë, ne organizonim një taksi - ose një udhëtim me aeroplan - dhe i sillnim përsëri në shtëpitë tona për një vizitë.

John dhe Karl - Historia jonë

Konnekt Videophone - Historia jonë

Udhëtimi vazhdon

Jetë e zënë, prindër të vetmuar

Fatkeqësisht, jeta ishte e zënë. Kjo nuk ka ndryshuar. Edhe pse prindërit tanë kishin kujdestarë të tillë si infermierë dhe ndihmë në shtëpi, dhe megjithëse ata dilnin në dalje me grupet e tyre të kishës, klubet e lojërave me birila dhe grupet e aktiviteteve të këshillit lokal, ata ishin të vetmuar ... dhe izolimi social është i rrezikshëm për shëndetinMe Ata donin të na shihnin dhe të kalonin më shumë kohë me ne. Sigurisht, ata rrallë do ta thonin sepse nuk donin të ishin barrë. Ne i merrnim shpesh në telefon, por nuk ishte e njëjta gjë. Ata nuk mund të na shihnin duke buzëqeshur, dhe kështu ishte shumë më e vështirë për t'i bërë ata të buzëqeshnin. Ishte e vështirë të thuash nëse ata ishin të lumtur apo thjesht përpiqeshin të dukeshin guximtarë.

Shqetësim i vazhdueshëm

Ndonjëherë nuk mund të dallonim nëse ishin të sëmurë apo thjesht kishin një zë kërcitës sepse ua ndërprisnim dremitjen. Ndonjëherë ne thërrisnim kur ishin në banjë ose ishin të zënë në kuzhinë, dhe shqetësoheshim si të çmendur kur nuk na përgjigjeshin thirrjeve tona. Më e keqja nga të gjitha, një nga nënat tona ndonjëherë kishte probleme me gjumin dhe e kishte ditën të gabuar… kështu që ajo zgjohej nga një sy gjumë në orën 5 pasdite, hante mëngjes, rrinte zgjuar me orë të tëra dhe më pas mungonte takimet e saj të nesërmen në mëngjes. Na çmendi nga shqetësimi. Ka vetëm kaq shumë herë që mund të thërrasësh fqinjët për të goditur derën ose për të arritur kulmin në dritare. Ka vetëm kaq shumë herë që mund të lini gjithçka dhe të vizitoni prindërit në mes të ditës së javës.

Video thirrje ... sa e vështirë mund të jetë?

Secili prej nesh në mënyrë të pavarur goditi idenë e thirrjes me video! Aplikacionet Skype, Facetime, Messenger ... sa e vështirë mund të jetë? Ne krijuam kompjuterë PC ose Mac, laptopë dhe përfundimisht tableta për nënat dhe baballarët tanë. Ne instaluam aplikacione për thirrje video. Ne u morëm atyre një shërbim interneti me Wi-Fi. Ne u treguam atyre se si të na thërrasin. Dhe ne instaluam aplikacione video në kompjuterët tanë dhe celularët. Epo, së shpejti zbuluam sa e vështirë mund të jetë! Së shpejti zbuluam arsyet e shumta pse shumica e të moshuarve - dhe madje edhe shumica e të rinjve dhe fëmijëve - nuk përdorin aplikacione për video thirrje.

Probleme me harduerin dhe softuerin

Edhe para se pëlhura mizore e demencës të pushtonte ngadalë mendjen e prindërve tanë, ata kishin probleme me teknologjinë. Ishte frustruese. Nëse do të na duhej të vendosnim një kosto për kohën që kaluam duke u përpjekur për të zgjidhur problemet, duke u përpjekur t'i ri-mësojmë ato, duke u përpjekur të përballojmë të ashtuquajturat sisteme operative "të lehta" dhe aplikacione "falas", secili mund të kishim paguar për një duzinë Bileta avioni!

Së pari, kishte probleme me harduerin dhe softuerin: Kompjuterët do të rrëzoheshin dhe kapnin viruse. Aplikacionet do të ndalojnë së punuari pas përditësimeve. Ikonat u zhvendosën ose u zhdukën në mënyrë misterioze, ose u tërhoqën disi në plehra. Disqet e fortë dhe kartat e kujtesës u bënë jo të besueshme dhe duhej të zëvendësoheshin.

Asnjëherë i ngarkuar, kurrë afër, kurrë në rreze

Laptopët dhe tabletët nuk dukeshin kurrë të ngarkuar-kështu që ne nuk mund të telefononim me video pikërisht kur kishim më shumë nevojë-dhe madje edhe kur të ngarkoheshin, ata do të liheshin diku në shtëpi që kishin Wi-Fi të dobët ose nuk mundeshin të dëgjohet të bjerë. U bë një punë e përditshme: Ne do të provonim të thërrisnim video së pari laptopin ose tabletin e tyre, pastaj do të thërrisnim nënën ose babanë tonë me telefon, pastaj ata grindeshin për shtëpinë duke kërkuar tabletin dhe karikuesin. Përfundimisht ne do t'i thërrisnim përsëri, dhe ata ndiznin tabletën e ngarkuar dhe fillonin aplikacionin e thirrjes me video.

Cilësi e dobët, përvojë e dobët

Cilësia kurrë nuk dukej të ishte e madhe ... dhe ishte për shumë arsye. Ndonjëherë, Wi-Fi nuk ishte mjaft i fortë në karrigen ku ata u ulën. Ndonjëherë ata do të ishin jashtë të dhënave të Internetit (dhe Interneti do të mbytej) sepse një nga të afërmit e tjerë i përdori të gjitha gjatë vizitës së fundit. Ndonjëherë, ata lodheshin duke e mbajtur tabletën dhe e linin atë poshtë nga fytyrat e tyre. Dhe ekranet, kamerat, altoparlantët dhe mikrofonat që janë të integruar edhe në tabletët më të mirë janë të vegjël…

Kabllot e çrregullta, lidhësit e prishur

… Por nëse lidhim kamerat dhe altoparlantët e jashtëm, kabllot e pastra përfundimisht do të ktheheshin në një rrëmujë telash, prizat do të hiqeshin dhe kunjat e lidhësit (veçanërisht në lidhësit USB) do të përkuleshin nga shtyrja në mënyrë të gabuar , ose të futur në priza të tjera.

Vështirë të shihet, vështirë të dëgjohet

Ekrani në tabletët 10-inç ishte thjesht shumë i vogël për tu parë rehat nga "karrigia e preferuar" e nënës, dhe tableti vetë do të binte vazhdimisht ose do të rrëzohej nga stenda e tij. Vëllimi i altoparlantëve të vegjël të vegjël ishte shumë i butë gjatë telefonatës, dhe kur e thirrën, ishte shumë e butë për ta dëgjuar atë që binte nga ana tjetër e shtëpisë!

Koordinimi sy-dorë, dritare kërcyese të papritura

Ndërsa prindërit tanë u rritën, u bë edhe më e vështirë për ta të përdorin iPad ose tableta. Koordinimi sy-dorë i nevojshëm për të përdorur aplikacione të tilla si Skype ose Facetime, për të zgjedhur kontaktet e duhura, për të përballuar dritaret e papritura ... një mori opsionesh konfigurimi që mund të vendosen pa dashje… dhe aksidentalisht duke përdorur një gjest të goditur ose shpullë ose një shtypje të gjatë në vend të një prekjeje të vetme. Zhgënjyese! Oh, dhe aplikacionet e tyre për PC ishin po aq shqetësuese: ata do të klikonin me të djathtën mbi miun herë pas here, duke rezultuar në gabime krejtësisht të padëshiruara dhe të papritura, ose do të tërhiqeshin/binin në vend të klikimit një herë, duke bërë që ikona të lëvizte ose të zhdukej në plehra dosje. Kompjuterët e tyre të vjetër dukej se ngadalësoheshin pas çdo përditësimi. Ne shpesh e dëgjonim veten duke thënë, "ju lutemi fikeni dhe pastaj ndizeni përsëri!" kur do të dorëzoheshim.

Asnjë numër rezervë

Ndonjëherë, ishte faji ynë. Për shembull, ndonjëherë, ne do të harronim të ngarkonim tabletin tonë, ose të fiknim kompjuterin, ose të harronim që kishim përfunduar aplikacionin e thirrjes me video në celularin tonë. Ndonjëherë, ne do të harronim të kalonim në një dhomë me Wi-Fi të mirë, ose të harronim të konfiguronim celularin tonë për t'u lidhur nëpërmjet Wi-Fi. Pra, kur prindërit tanë u përpoqën të na telefononin me video, mirë… ne nuk ishim dhe nuk kishim kopje rezervë, dhe kështu prindërit tanë do të mësonin të mos shqetësoheshin me video thirrje. Në vend të kësaj ata na thërrisnin me telefon ... dhe kur u kërkuam atyre të kalonin në video thirrje, ishte thjesht një përpjekje e madhe për ta mbyllur telefonin dhe për të filluar përsëri.

Përfundimisht, përvojat e shumta të këqija i bënë ata të mos e pëlqenin thirrjen me video. Asnjë inkurajim nuk do t'i bëjë ata të duan të provojnë përsëri.

Ekipi po formohet!

Pastaj një ditë, u takuam. Ne folem. Ne zbuluam se secili prej nesh kishte të njëjtin problem! Ne e kuptuam se nënat dhe baballarët tanë - dhe ndoshta nënat dhe baballarët e njerëzve të tjerë - kishin vërtet nevojë për një produkt të thjeshtë dhe të besueshëm, me pajisje të cilësisë së lartë, softuer të personalizuar, instalim profesional, me të gjitha shërbimet e përfshira dhe me mbështetje të madhe në mënyrë që familja të mos Nuk duhet të jenë "djemtë e IT".

Dhe nuk kishte asgjë të tillë përreth. Kudo

Kështu që në vitin 2013, ne mblodhëm një ekip… Dhe kjo është kur e vërteta Konnekt historia filloi!

ndërkombëtarisht

Në vitin 2019 ne u bëmë globale. Videophone është unik, po aq i besueshëm sa tharja juaj e vjetër dhe shitet në të gjithë Amerikën, MB dhe Evropë, Azi dhe Afrikë. Ne ende nuk kemi dërguar një në Antarktidë. Mendoj se pinguinët atje janë duke pritur për versionin tonë të papërshkueshëm nga uji?

Merrni Çmimet

Menyja