Depresioni i të Moshuarve përgjysmuar nga Kontakti Fytyrë për Fytyrë

Ata pa Fytyrë-në-fytyrë kontaktoni me FAMILJA ose SHOKRIT të paktën 3 KOH PR JAV kanë DOUBLE rreziku i të moshuarve DEPRESIONI!

Njerëzit që jetojnë vetëm janë më të rrezikuar nga depresioni. Nuk është sekret që ne njerëzit jemi krijuar për t’u shoqëruar.

Depresioni i të moshuarve

Një studim i fundit i OHSU tregon se kontakti social ballë për ballë mund të zvogëlojë rrezikun e depresionit me një faktor prej dy:

 • Nga ata që kishin ballë për ballë kontakt shoqëror, 3 herë në javë, vetëm 6.5% vuanin nga depresioni.
 • Ata që kishin kontakte ballë për ballë më rrallë kishte një incidencë 11.5% të depresionit.
 • Duke pasur më shumë ose më pak biseda telefonike, ose kontakt me shkrim ose email, kishte pa efekt mbi depresionin.
 • Shoqërimi me stafin ose të tjerët nuk kishte asnjë efekt në depresion. Vetëm kontakt ballë për ballë me familjen ose miqtë pati një ndikim pozitiv.
 • Fitimet e dala qëndrojnë për 7 vjet.

Burimi: Journal of American Geriatrics Society

“Studiuesit zbuluan se të paturit pak kontakt FACE-TO-FACE shoqëror, gati dyfishon rrezikun tuaj për të pasur depresion 2 vjet më vonë. Të kesh më shumë ose më pak biseda telefonike, ose kontakt me shkrim ose email, nuk kishte asnjë efekt në depresion. ” - Studimi i Dr. Alan Teo mbi 11,000 të rritur të moshuar.

Vetëm 17% e banorëve të Kujdesit të Moshës shihni familjen / miqtë një herë në javë ose më shumë, e lëre më 3 herë në javë.

A e shihni nënën, babanë ose gjyshin tuaj 3 herë në javë? Për fat të mirë, nëse jeni shumë i zënë ose shumë larg, ekziston një zgjidhje për depresionin e moshuar.

Sa vlen Shëndeti dhe Lumturia?

Konnekt Videofoni i lejon të rriturit e moshuar të kenë kontakt ballë për ballë me familjen dhe miqtë sa herë që duan, pa udhëtime.

Lexoni më shumë rreth shëndeti, izolimi social dhe kujdesi për të moshuarit.

Post Previous
Për Kujdestarët e Moshuar
Post Next
Lidhjet Familjare

1 Koment.

 • Vazhdim: Hulumtim nga D. Meyer PhD “Izolimi social dhe telekomunikacioni në
  shtëpi pleqsh ”përfundon:
  "Gati 40% e pacientëve tanë të moshuar në shtëpi pleqsh ishin në depresion të butë ose të rëndë,
  afërsisht gjysma nuk ishin të kënaqur me nivelin aktual të komunikimit me anëtarët e familjes së tyre, dhe 46% nuk ​​besonin se mbështetja sociale nga familja dhe miqtë ishte adekuate. "

Komentet janë të mbyllura.

Menyja