Shëndeti i të Moshuarve

Shëndeti i të Moshuarve

Anëtarët e familjes mund të zvogëlojnë izolimi social, treguar në studimet klinike të jetë një shkak kryesor i depresion, rënie funksionale, presion të lartë të gjakut gjumë të dobëtMe Kur pyetëm studiuesin e nderuar mjekësor Profesor Teo për Konnekt Videofon, ai shpjegoi:

Për të rriturit e moshuar, probabiliteti i zhvillimit të simptomave të depresionit rritet në mënyrë të vazhdueshme me zvogëlimin e frekuencës së kontakteve shoqërore personale. Hulumtimi ynë tregoi se një efekt i tillë nuk ekzistonte për kontaktet me telefon, me shkrim ose email. Çfarë do të thotë kjo? Izolimi social është i keq për shëndetin tuaj mendor, dhe ndërveprime të rregullta ballë për ballë shoqërore ka të ngjarë një mënyrë e shkëlqyer për të ndihmuar në parandalimin e depresionit.
- Prof Alan Teo, MD, MS, Asistent Profesor i Psikiatrisë, Oregon Health & Science University

 

La Konnekt Videofoni gjithashtu lejon kujdestarët të kontrollojnë për shenja të stresit ose shëndetit të dobët:

Shenjat vizuale të mirëqenies

 • Sytë e gjerë të hapur? Duke fjetur mjaftueshëm
 • Shprehje e animuar, pohim me kokë? Shëndeti i trurit
 • Faqet e kuqe të skuqura? Mbinxehja është e rrezikshme
 • Hidratimi i fytyrës? Dehidratim shpejt shkakton probleme
 • Duart e dridhura? Kontrolli i Parkinsonit
 • Buzët e dridhura? Paranoja, ankthi
 • Gojë e buzëqeshur? Duket e lumtur, jo e dëshpëruar
 • Sytë e buzëqeshur? Vërtet e Gëzuar! - Më shumë për kujdestarët këtu
Shumë të moshuar me probleme në të folur kanë nevojë për një telefon të dëmtuar të folurit

Treguesit e zakoneve të shëndetshme

 • Flokët e krehur? Kujdesi për veten dhe vetëvlerësimi
 • Flokë të fryrë, jo të yndyrshëm? Të bësh dush rregullisht
 • Flokët e çrregullt? Sapo u ngrit? Gjumi i rregullt është jetik
 • Syze të veshura? Jo i gabuar apo i harruar
 • Fytyrë e pastër? Higjiena e shëndetshme e larjes
 • Make up / pastruar? Vetëvlerësimi lidhet me shëndetin mendor
 • Rroba të freskëta? Higjenë e mirë, temperaturë e shëndetshme
 • Thonjtë e gishtave të prerë dhe të pastër? Zakone të shëndetshme

Health Benefits

Studimet tregojnë se të shpeshta Fytyrë-në-fytyrë biseda me video, me familjen dhe miqtë, mund të përmirësojë shëndetin mendor dhe fizik:

Konnekt Videophone - Shëndet dhe Lumturi

Ajo që klientët kanë vënë re pajtohet me studimet shëndetësore

depresion

Ata pa Fytyrë-në-fytyrë kontaktoni me FAMILJA ose SHOKRIT të paktën 3 KOH PR JAV kanë DOUBLE rreziku i DEPRESIONI

Një studim i fundit i OHSU nga Dr. Alan Teo i 11,000 të moshuarve tregon se kontaktet shoqërore munden PALRGJITHSI incidenca e depresionit mbi 2 vjet:

 • Ballë për ballë është kyçMe Kontakti me telefon ose me shkrim nuk e zvogëlon depresionin.
 • Familja & miqtë kontakti është jetik. Shoqërimi me stafin ose të tjerët nuk ka ndikim.
 • 3 herë në javë nevojitet. Kontakti javor nuk tregon ndonjë përfitim të matshëm.
 • Një studim tjetër i cituar tregon se fitimet e nxjerra qëndrojnë të paktën 10 vjet.

Burimi: Revista e Shoqërisë Amerikane të Geriatrisë, Tetor 2015.

Rënia njohëse

Thirrjet ballë për ballë mund të përmirësojnë fuqinë e trurit

Një studim OHSU i të moshuarve (mosha mesatare 80.5 vjeç) tregon se biseda me video mund të përmirësojë funksionin njohës të atyre me dhe pa demencë:

 • Ballë për ballë është kyçMe Grupi i kontrollit, të cilët u telefonuan vetëm, nuk përjetuan përfitimin e matur.
 • A i lehtë në përdorim ndërfaqja u përdor për vetëm 30 minuta në ditë për bisedë ballë për ballë në internet.
 • entuziazëm: Respektimi ishte i lartë pa braktisje dhe 89% e video -bisedave ditore të përfunduara.
 • Rezultatet matën përmirësime në shpejtësinë psikomotorike (lëvizja dhe koordinimi), dhe rrjedhshmëria semantike dhe fonemike (duke dëgjuar dhe folur).
 • Autorët sugjeruan video bisedë mund të ofrojë me kosto efektive parandalimi i bazuar në shtëpi.
 • Një studim aktual i financuar nga NIH 2017-2022 po përcakton sasinë e ngadalësimi i rënies njohëse vonesa e shfaqjes së demencës.

Burimi: Alzheimer & Demenca: Kërkime Përkthimore dhe Ndërhyrje Klinike, Qershor 2015.

Kujdesi për të moshuarit dhe komunikimet me video

Gati gjysmë të pacientëve të pleqve në shtëpi pleqsh janë i dëshpëruar

Studimi i Dr D. Meyer "Izolimi social dhe telekomunikacioni" i shtëpive të pleqve përfundon:

 • Gjysmë e banorëve nuk janë të kënaqur me komunikim me anëtarët e familjes.
 • 41-46% e banorëve janë të butë ose të rëndë i dëshpëruar.
 • 82% janë të interesuar për video komunikimit.

Burimi: Geroteknologjia, 2011 Vëllimi 10.

Marrëdhëniet shoqërore inkurajojnë zakone të shëndetshme

Një studim "Cilësia në plakje dhe të rriturit e moshuar" tregon se marrëdhëniet shoqërore:

 • inkurajimi i gjumit, dietës, stërvitjes dhe pajtueshmërisë me ilaçet,
 • dekurajoni pirjen e duhanit, ushqimin e tepërt dhe abuzimin me alkoolin.
 • Si një rrezik për shëndetin, izolimi social është më i keq se pirja e duhanit dhe pasiviteti fizik.
 • La revolucioni dixhital ka lënë pas vetes shumë të moshuar.

Burimet: "Izolimi social vret, por si dhe pse?" Mjekësia Psikosomatike, Vëll 63; dhe një analizë të 148 studimeve të botuara në PLoS Medicine, Korrik 2010.

Rritja e kancerit

Pacientët që luftojnë kancerin kërkojnë mbështetje më të mirë sociale

Një studim i vitit 2018 i bashkëautorizuar nga ekspertë nga Evropa dhe Australia tregon se:

 • Izolimi social përshpejton rritjen e tumorit.
 • Numri emocional i vetmisë heq përpjekjet për të luftuar sëmundjet.
 • disa Qendrat amerikane të kancerit tani vlerësoni mbështetjet sociale të pacientëve si pjesë e trajtimit.

Burimi: "Mjedisi social ndërmjetëson përparimin e kancerit", Komunikimet e Natyrës, Shtator 2018.

Vetmia dhe Demenca

Ndjenjat e vetmisë parashikojnë fillimin e demencës

Studimi 3-vjeçar në Amsterdam i 2,173 të moshuarve tregon se:

 • Ndjehem i vetmuar është një parashikues i demencës.
 • ndërhyrjet janë të nevojshme për të zvogëluar rrezikun e demencës.

Burimi: Gazeta e Neurologjisë, Neurokirurgjisë dhe Psikiatrisë, 2014.

Gjumë i varfër

Vetmia mund të çojë në fragmentim të gjumit

Studimet tregojnë:

 • Vetmia është një parashikues për gjumë të dobët.
 • Vetmia më e lartë shoqërohet në mënyrë të konsiderueshme më e fragmentuar gjumë.
 • Vetmia dëmton funksionimi i ditës.

Burimet: Akademia Amerikane e Mjekësisë së Gjumit, 2011; Psikologjia Shëndetësore, Mars 2010

Sëmundje të zemrës

Vetmia mund të çojë në presion të lartë të gjakut

Studimet tregojnë:

 • Vetmia parashikon rritje sistolike tensioni i gjakut.
 • Presioni i gjakut është 30 pikë më i lartë.
 • Efekti shëndetësor i vetmisë akumulon me kalimin e kohës.
 • Efekti është i pavarur of mbështetje sociale.

Burimet: Psikologjia dhe Plakja, Mars 2010; Science Daily, Mars 2006

Rënia funksionale

Vetmia rrit rënien funksionale

Një studim i Universitetit të Kalifornisë UCSF për Shëndetin dhe Pensionin tregon se:

 • Vetmia zvogëlohet me 59% aftësia për të kryer aktivitete të përditshme siç janë detyrat e ekstremiteteve të sipërme, ngjitja e shkallëve dhe madje ecje.
 • Në grupin e studiuar, shkalla e vdekjes ishte 45% më e lartë.

Burimi: Arkivat e Mjekësisë së Brendshme JAMA, Qershor 2012

Vdekshmëri

Izolimi shoqëror shoqërohet dukshëm me vdekshmëri më të madhe

Një studim gjatësor anglez i plakjes tregon se:

 • Marrëdhëniet shoqërore janë kritike për shëndetin.
 • Ashtë një problem i veçantë në moshat e vjetra.
 • Rreziku i shtuar përfshin sëmundje infektive   përkeqësimi njohës.

Burimi: Akademia Kombëtare e Shkencave Proc 2013.

Përfitimet shëndetësore të ndarjes së një buzëqeshje

Lumturia shoqërohet me shëndetin tek të rriturit e moshuar

Studimet sugjerojnë se buzëqeshja dhe e qeshura janë ilaçi më i mirë:

Lexoni një përmbledhje dhe gjeni lidhje me punimet dhe studimet më të fundit kërkimore rreth izolimi social i të moshuarve.

Mësoni më shumë për Konnekt Videofoni dhe pse është ideale Telefoni i të moshuarve.

Merrni Çmimet

Menyja