Titulli Telefoni ruan pavarësinë

1 Shkurt 2020 Melburn Australi:

Nëna e zjarrfikësve jeton në mënyrë të pavarur

Inovacioni Hot Australian mundëson Thirrjet e Titulluara për 99 vjet

Kërcënimi më i frikshëm

Gjatë verës së nxehtë të nxehtë australiane, Pauline Cole u tmerrua. E tmerruar që nuk do të ishte në gjendje ta mbante në shtëpi. Zjarret e shkurreve? Jo, ata nuk e shqetësuan atë. Humbja e pavarësisë. Kjo e frikësoi atë!

Duke qenë thellësisht e shurdhër, Pauline kishte dëshpërimisht nevojë për një telefon të ri. Një telefon jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur, me tekst të madh dhe titra të saktë që nuk bien prapa. Një telefon që do ta lejonte atë të qëndronte në shtëpinë e saj.

Djali i dashur lufton zjarrin me zjarr

Peter Cole vullnetar si udhëheqës i ekuipazhit me Shërbimin e Zjarrit Rural NSW (RFS). Peter ka luftuar zjarret në Bregun e Jugut që nga fundi i Nëntorit dhe shpesh punon natën. Mbrëmë, ekipi i tij ishte drejtpërdrejt në rrugën e flakëve, duke kryer djegie të kontrolluar për të privuar flakët e karburantit.

Mbrëmë, një pemë ra mbi njërën nga automjetet e zjarrfikësve. Ajo shkatërroi portën e kabinës.

Mami thërret Konnekt në Videofon për ndihmë ose mbështetje

Telefoni miqësor ndaj të moshuarve, i zotëruar në minuta

Sot, Pjetri bëri udhëtimin 8-orësh për të vizituar nënën e tij Pauline. Pranë tij ishte një telefon video i sofistikuar, me AI (Inteligjenca Artificiale) që mbishkruante. Pse në tokë ai ia dha këtë nënës së tij?

Pjetri e doli nga kuti, e futi në prizë dhe priti. Në më pak se 2 minuta, Pauline ishte veshur me një buzëqeshje.

Ajo kishte zotëruar të renë e saj Konnekt Titra në videofon.

Pauline, 99 vjeç dhe Fiercely Independent

Nëna e Pjetrit, Pauline, mbush 100 vjeç këtë vit. Shurdhimi i saj është aq i rëndë sa aparatet e dëgjimit nuk ndihmojnë më. Humbja e dëgjimit të saj është një pengesë e madhe. Ajo ka jetuar në mënyrë të pavarur - shumë e pavarur - që kur burri i saj ndërroi jetë disa vjet më parë. Ajo është e vendosur të qëndrojë në shtëpinë e saj.

Shtëpia ku ajo jeton është ajo që ajo dhe burri i saj i ndjerë e ndërtuan në pension. Familja e ka parë botën e Pauline të tkurret: Së pari nga distrikti në të cilin ajo jetonte dikur, në kopshtin që dikur ruante thesar, në shtëpi, dhe tani pothuajse niveli i sipërm i asaj shtëpie. Edhe pse është ende ambulant, lëvizshmëria e saj është e kufizuar. Ditët e saj konsistojnë në leximin, shikimin e albumeve fotografike dhe ushqimin e zogjve të saj të dashur - lorikeets, zogjtë kasap dhe specie të tjera që e vizitojnë atë çdo ditë.

Komunikimet me botën e jashtme, veçanërisht me familjen e saj, janë absolutisht jetike. Ai lehtëson vetminë dhe heshtjen. Qirinjtë e miqve të saj aty pranë janë djegur të gjithë.

Thirrjet me titra ndihmuan ta mbanin Pauline në shtëpi

Pavarësisht nga mangësitë e tij, telefoni i mëparshëm i Pauline ishte titulli i aftësisë së saj për të qëndruar në shtëpinë e saj. Mjetet e vetme të komunikimit të familjes së saj me Pauline ishin e -mail dhe thirrjet me titra. Telefonatat siguruan një menjëhershëm; ajo ishte në gjendje të telefononte shërbimet që kërkonte, si dhe miqtë.

Shërbimi ishte i ndërprerë. Interneti në zonën e saj ishte i dobët dhe ekrani i telefonit ndonjëherë tregonte se asnjë operator nuk ishte në dispozicion. Pjetri fliste me të shpesh. Ndërsa shërbimi CapTel iu afrua zhdukjes së tij, ata kuptuan se - pa një alternativë - ajo do të detyrohej në kujdesin e mbështetur. Ky opsion e tmerroi vërtet.

Stafi Ndihmës MidCoast

Një Shkëndijë Shprese

Një terapist profesional vizitoi për të demonstruar një telefon TTY. Linja e vetme e tekstit pa ndriçim nuk ishte e përshtatshme për Pauline, shikimi i së cilës po dështon ngadalë.

Rreth 6 javë më parë, Pjetri mësoi për KonnektVideofoni i ri i titrave nga këshilltari Peter Rath në Ndihma MidCoast, një shërbim mbështetës i plakjes dhe aftësisë së kufizuar i parashikuar nga Këshilli MidCoast. MidCoast Assist ishte simpatike për nevojat e Pauline dhe gjeti fonde për ta përfshirë atë në nevojat e tyre Teknologjia në shtëpi program.

La Konnekt Titra në videofon

Kur Peter Cole kontaktoi Konnekt, Themeluesit-Karl dhe John-ishin mjaft dashamirës për të ftuar Pauline që të ishte një nga të parët që "digjej" telefoni i tyre i ri në bazë prove 30-ditore.

Konnekt përshkroi historinë e gjatë të Videofonit të tyre të lehtë për t’u përdorur dhe popullaritetin e tij në mesin e të rriturve shumë të moshuar që dëshirojnë të qëndrojnë të pavarur, të shohin nipërit e tyre më shpesh dhe të ndihen të sigurt duke ditur që familja e besuar mund të kontrollohet vizualisht në rast të rënies, sëmundjes ose emergjente.

Telefoni Skype për kujdesin ndaj të moshuarve

Thirrjet e titruara me një prekje

Secili nga të afërmit, miqtë, dyqanet lokale dhe ofruesit e shërbimeve të Pauline -s u krijua për "thirrje të shpejtë" nga Konnekt.

Kontaktet shfaqen me emër (dhe opsionalisht me foto) në butonat me një prekje të gjerë 4-6 inç në ekranin e madh me prekje 15 inç.

Konnekt shpjegoi se një telefonues numerik do të mbërrinte brenda disa javësh përmes një përditësimi automatik të softuerit.

Përmirësim i madh

Pauline tani po shijon javën e saj të dytë me Konnekt telefoni. Peter raporton se mamaja e tij po i konsideron thirrjet e titruara si një përmirësim i madh në krahasim me telefonin e vjetër. Ajo e konsideron ekranin me prekje të thjeshtë për t’u përdorur. Shkronja e madhe dhe teksti i ndritshëm e bëjnë të lehtë leximin edhe me shikimin e saj të dështuar.

Konnekt Mbishkrimi i Videofonit në një thirrje të titulluar që tregon titrat e të folurit në tekst dhe mundëson leximin e buzëve

Titulluar Video thirrje, gjithashtu

Peter ka instaluar Skype në telefonin e tij celular dhe sapo ka filluar të provojë thirrje video me Pauline. Aftësia për të lexuar buzët dhe gjuhën e trupit do të ndihmojë të kuptuarit.

Një studim mjekësor OHSU i vitit 2019 tregoi se thirrjet video ballë për ballë, 3 herë në javë, ulën izolimin social dhe përgjysmuan rrezikun e depresionit.

Pjetri e thotë këtë KonnektMbishkrimi i telefonit është alternativa e vetme e vërtetë për të moshuarit me dëmtim të dëgjimit.

Mbështetje qeveritare për të jetuar në mënyrë të pavarur

Peter theksoi nevojën për edukim në lidhje me programet e mbështetjes së qeverisë për teknologjinë ndihmëse.

Konnektprodukti dhe shërbimi mund të financohen përmes NDIS dhe MyAgedCareMe Ndihmon ata me humbje dëgjimi (ose paaftësi të tjera, përfshirë dëmtimin njohës) të jetojnë në mënyrë të pavarur.

Pjetri e ndjen atë mbështetje shtesë për të lehtësuar disponueshmërinë dhe aftësinë e Konnekt do të dukej një lëvizje e shkëlqyer.

Çmimet dhe Disponueshmëria

Mësoni se si Konnekt Titra në videofon mund t'ju ndihmojë ju, anëtarin e familjes tuaj ose një klient, merrni çmimet, dhe zbuloni se si të aplikoni për financimin e qeverisë.

Konnekt nuk është në magazinë, dhe dorëzimi ynë në shkurt së shpejti do të shitet paraprakisht. Thjesht na kontaktoni Konnekt për të mësuar se si të rezervoni Videofonin tuaj.

Post Previous
Stili i jetesës së shëndetshme për të moshuarit
Post Next
Video thirrje me koronavirus
Menyja