I moshuari thuajse i verbër në Mbretërinë e Bashkuar lidhet me familjen

Videofoni Kapërcen aftësitë e kufizuara, Ribashkon 3 breza

Toni është një i moshuar që jeton në Mbretërinë e Bashkuar. Për shkak se ai është me shikim të pjesshëm dhe ka një dëmtim të kujtesës, Toni kishte pak mundësi për të parë familjen e tij - veçanërisht djemtë dhe nipërit e tij jashtë shtetit. The Konnekt Videofoni i mban ata të lidhur vizualisht, ndihmon në parandalimin e vetmisë dhe u mundëson djemve të Tonit të kontrollojnë gjendjen e tij.

Ne intervistuam djalin e Tonit Ben:

Pothuajse humbje e rëndë e kujtesës e verbër, pjesërisht e paralizuar

I goditur nga një virus cerebral vitin kur lindi djali i tij Ben, Tony mbeti pjesërisht i paralizuar dhe me një kujtesë afatshkurtër pothuajse inekzistente. Toni përdor një magnetofon për ta ndihmuar atë të mbajë mend gjërat. Përveç kësaj, ai është regjistruar në Mbretërinë e Bashkuar si i verbër ose vetëm me shikim të pjesshëm.

Toni zgjedh të qëndrojë në shtëpinë e tij, ku jeton vetëm. Qëndrimi në shtëpinë e tij është shumë i rëndësishëm për shkak të kujtesës së tij të dobët. Vendosja e tij diku tjetër do të ishte jashtëzakonisht stresuese dhe ka të ngjarë të hiqte pavarësinë e tij të mbetur: Kjo do të ndryshonte plotësisht rutinat e përditshme që ai është në gjendje të mbajë mend.

Të izoluar nga shoqëria

Kujdestarët e paguar vizitojnë Tonin çdo pasdite për të përgatitur darkë dhe për të ndihmuar. Gjatë dimrit, dikush viziton rreth mesditës për të siguruar që Toni të ketë një drekë të nxehtë. Ben thotë se ndihma e paaftësisë së babait të tij në Mbretërinë e Bashkuar ndihmon në mbulimin e kostos së vizitave të kujdestarëve në mbrëmje, por jo vizitat e drekës.

Ndërveprimi shoqëror është tepër i rëndësishëm për të rriturit, siç tregohet nga ky studim i Shkollës Mjekësore të Universitetit të Exeter.

Tony nuk ka shumë mundësi për t'u lidhur me familjen e tij sepse shumica e fëmijëve dhe nipërve të tij jetojnë jashtë shtetit në Australi dhe Tajlandë. Një zgjidhje e thirrjeve video ishte e nevojshme për të lejuar familjen të qëndrojë e lidhur, të mbajë kontakte dhe të kontrollojë Tonin. Fatkeqësisht, përdorimi i një aplikacioni, kujtimi i një procedure ose gjetja e udhëzimeve ishin praktikisht të pamundura për Tonin.

Provova së pari një tabletë

Rreth 8-10 vjet më parë, familja e Tonit i dha atij një kompjuter që ishte i lidhur me televizorin dhe i vendosur me softuer PC-Anywhere. Kjo i lejoi Benit të kontrollonte kompjuterin nga distanca. Duhet të ishte e drejtpërdrejtë, por kishte probleme të shpeshta… probleme me sistemin operativ dhe përditësimet e softuerit, cilësimet, Internetin, përzgjedhjen e hyrjes së televizorit dhe natyrisht gabimin njerëzor. Të qenit i largët e bëri të vështirë zgjidhjen e problemeve, pavarësisht se programi i telekomandës ishte i instaluar në kompjuterin e Tony.

Toni i dha një tabletë iPad, e cila ishte më e lehtë për t'u përdorur. Sidoqoftë, për shkak të shikimit të tij shumë të dobët, Tony mund ta përdorte atë vetëm kur dikush tjetër ishte atje për të ndihmuar sepse Ben nuk mund ta ndizte nga distanca, ekrani ishte shumë i vogël (Tony mund të dallonte vetëm formën e ashpër të fytyrave) dhe Tony nuk mund të përdorni butonat e vegjël.

Ben thotë se Konnekt Videofoni i zgjidhi të gjitha këto probleme: Bshtë E MADH, është gjithmonë e ndezur, dhe madje edhe pas muajve të parë, Ben raportoi se ata po e përdornin atë për video thirrje shumë më tepër sesa kishin përdorur ndonjëherë iPad dhe kompjuter të kombinuar.

Si funksionon Konnekt Videofoni e ndihmoi Tonin në MB

 • "Videofoni është i madh, gjithmonë aktiv. Ne e përdorëm atë më shumë se iPad dhe kompjuter të kombinuar ”.
 • Shumë më i përshtatshëm dhe më i lehtë për t'u aksesuar që Toni të lidhet me familjen.
 • Ben është në Australi dhe vëllai i tij është në Tajlandë. "Jeta është më mirë tani që Toni takon familjen e tij."
 • Familja e Tonit “donte diçka që ishte thjesht e lehtë dhe nuk kërkonte të kishte dikë tjetër në shtëpinë e tij. Përgjigja automatike është jashtëzakonisht e vlefshme. "
 • Ben mban një sy mbi babanë e tij, i cili ka një këmbë të keqe. Ben mund ta shikojë duke ecur drejt telefonit dhe të kontrollojë gjendjen e tij me sy.

Kënaqet duke parë nipërit e mbesat e tij

Ben nuk është i sigurt, por mendon se babai i tij nuk ndihet i vetmuar ulur në shtëpi më vete për shkak të natyrës së pazakontë të humbjes së kujtesës dhe aftësive të tij. Kujtesa e tij afatshkurtër është shumë e dobët, por-ndryshe nga dikush me demencë-dëmtimi i trurit i Tony është fiks dhe i qëndrueshëm. Aftësitë e tij ndoshta nuk po përkeqësohen. Duke pasur Videofonin i jep atij aftësinë për të parë bijtë e tij, u jep mundësi bijve të tij të ndihmojnë me kujdesin e tij, por (më e rëndësishmja), kjo i lejon Tonit të shohë nipërit e mbesat e tij dhe anasjelltas.

Sfida të rregullta telefonike

Ben u ankua se është shumë e vështirë të gjesh një telefon të përshtatshëm sepse këto ditë, gjithçka është e vogël, kompakte dhe e zgjuar. Fillimisht Ben donte një telefon nga vitet 1980 me butona të mëdhenj dhe 4-5 numra të programuar. Kujtesa 1 do të thërriste Ben, kujtesa 2 do të thërriste vëllain e Benit. Kjo eshte e gjitha.

Kohët e fundit, Ben e quan ekskluzivisht babanë e tij (jo anasjelltas). Ben fillon me një telefonatë të rregullt në telefonin fiks të Tony. Kjo është pjesë e rutinës që Tony kujton. Ben telefonon babanë e tij dhe, pas një përshëndetjeje të shpejtë, i jep atij çmimin për thirrjen video. Pasi mbylli telefonin e rregullt, Ben e thërret Tonin në Videofonin e tij. Videofoni bie për pak kohë dhe pastaj përgjigjet automatikisht. Toni është gjithnjë i ulur në divan në anën tjetër të dhomës. Ai duket i befasuar çdo herë dhe i afrohet Videofonit. Fillimi i bisedës së tyre është i njëjtë çdo herë.

Po sikur Ben të telefononte së pari babanë e tij drejtpërdrejt në Videofon? Ben nuk është i sigurt; ai preferon ta thërrasë Tonin së pari në telefon sepse Toni është mësuar me zërin, formën dhe pozicionin e telefonit, dhe procedura është e njohur për të. Pas thirrjes së rregullt, Toni nuk shqetësohet për tingullin e kumbimit të Videofonit, drejtimin e ziles ose faktin që Videofoni është në anën tjetër të dhomës.

Ndërsa kjo është e pazakontë dhe duket e panevojshme, funksionon mirë. Shume mire.

Vizita nga miqtë dhe të afërmit

Përveç ndihmës së përditshme nga kujdestarët, Tony argëton vizitorët dhe ka disa dalje. Një herë në muaj, ai shijon një udhëtim në një qendër sportive lokale, ku ata me aftësi të kufizuara mund të notojnë, të luajnë me raketë dhe të marrin pjesë në aktivitete të tjera. Para sëmundjes së tij, Toni ishte arkitekt dhe kështu një nga miqtë e tij arkitektë e vizitonte herë pas here për kafe. Motra e Tonit jeton vetëm 40 minuta larg, dhe Toni gëzon një udhëtim javor në pazar me të.

Ishte i nevojshëm një video -telefon i thjeshtë

Pasi provoi tabletën së pari, Ben e dinte që babait të tij i duhej diçka tjetër, diçka shumë e thjeshtë që nuk kërkonte mirëmbajtje - veçanërisht pas lëvizjes së Benit në Australi. Ben vuri në dukje se motra e babait të tij, e cila jeton në MB, është plotësisht jo-teknike dhe nuk do të ishte në gjendje të ndihmonte; përdorimi i një iPad do të ishte pothuajse i pamundur për t'i shpjeguar asaj (për shembull, hyrja e një personazhi nënvizues do të ishte e pamundur për të). Ben donte diçka që ishte shumë e lehtë dhe nuk kërkonte që dikush të ishte atje për ta mbështetur atë. Ai ishte veçanërisht i prirur që ajo të funksiononte gjatë periudhës së Krishtlindjes.

Përgjigja automatike e videofonit është "jashtëzakonisht e vlefshme".

Të kesh videofon është kritike sepse Ben dhe familja e tij e ngushtë, (përfshirë dy fëmijë, tani 4 dhe 6 vjeç), tani janë në Australi dhe nuk mund të kthehen aq sa duan. Ben dëshiron që fëmijët e tij të jenë në gjendje të shohin gjyshin e tyre dhe anasjelltas. Videofoni është gjëja tjetër më e mirë për të qenë atje.

Alternativat e konsideruara ose të provuara

Vite më parë, Ben kishte një kompjuter me një kamerë në internet tek babai i tij, i lidhur me televizorin, me kamerën e internetit të fiksuar në mur. Sidoqoftë, Tonit iu kërkua ta ndizte dhe ta kalonte televizorin në hyrjen e duhur, dhe kjo ishte shumë e vështirë.

Gjatë vitit 2015 ndërsa ishte në Mbretërinë e Bashkuar, Ben provoi babanë e tij me një iPad. Punoi shkëlqyeshëm ndërsa Ben ishte atje. Sidoqoftë, menjëherë pasi Ben u largua, diçka shkoi keq dhe iPad nuk funksionoi më. Motra e Tonit (anëtari i mbetur i familjes në Mbretërinë e Bashkuar) nuk ishte aspak i pajisur me teknologjinë dhe kështu nuk ishte në gjendje të ndihmonte.

Karakteristikat e preferuara

Ben tha se nuk kishte asnjë veçori të vetme të preferuar. Këto veçori të Konnekt produkti dhe shërbimi janë të rëndësishëm për të:

 • Duke pasur ekranin në mur, gjithmonë të ndezur, në mënyrë që babai të mos ketë asgjë për të gabuar, rrëzuar, ndezur ose rimbushur.
 • Videofoni mund t'i përgjigjet thirrjeve të ardhura nga Ben dhe vëllai i tij, në vetvete.
 • Besueshmëria. Ben dikur kishte një problem me ruterin e Tony's British Telecom (BT). Kur Ben i kërkoi hallës së tij të ndihmonte, ajo mund t’i thoshte vetëm se ruteri kishte një dritë portokalli të ndezur. U desh një muaj për të zgjidhur problemin me BT, duke rezultuar që BT të furnizonte një ruter të ri. Fqinji i Tony lidhi ruterin e ri dhe më pas Videophone punoi menjëherë. Videofoni ka qenë 100% i besueshëm.

Cilësia e përmirësuar e jetës

Ben tha se babai i tij duket shumë më i lumtur tani sepse ai ka dikë për të parë në ekran; është më shumë se vetëm një zë. Atij i pëlqen të jetë në gjendje të shohë familjen, dhe ata të jenë në gjendje ta shohin atë. Videofoni gjithashtu i lejon Benit të vëzhgojë babanë e tij: Toni ka një këmbë të keqe, por në fillim të çdo telefonate, Ben mund të shikojë babanë e tij që shkon drejt telefonit dhe monitoron gjendjen e tij.

Çfarë do t'i thonit dikujt që ju pyeti nëse duhet të marrë një videofon për prindin e tyre të moshuar?

Unë patjetër do të thoja që ata duhet. Nuk ka kuptim të mendosh për të, thjesht shko dhe merr një.

Suggestionsdo sugjerim për Konnekt?

Jo ne te vertete. Mbështetja juaj ka qenë shumë e mirë.

Konnekt Video telefonike

Konnekt Videofon për shikim të dobët

 • Ekran i madh, 15 inç (38 cm) - Shikoni të gjithë fytyrën në detaje. Flisni nga kudo në dhomë. Përdoret edhe kur harroni syzet tuaja.
 • Butonat e mëdhenj, 6 inç (15 cm) - Tekst i madh. Lehtë për tu goditur.
 • Ngjyra me kontrast të lartë - Një gamë e temave të ngjyrave është në dispozicion. Videofoni është i personalizuar për t'ju përshtatur.
 • Pergjigje automatike - Për ata me humbje ekstreme të shikimit, Videofoni mund t'i përgjigjet automatikisht telefonuesve të besuar.
 • Siguria dhe emergjencat - Kur nuk ka përgjigje, kontrolloni nëse kanë rënë, janë sëmurë apo thjesht kanë fjetur.
 • Kontroll Shëndetësor në distancë - Bijtë/vajzat mund të shohin ndryshime vizuale në gjendjen e prindërve të tyre.

Gjej më shumë për Konnekt Videofon ose na kontaktoni Konnekt për të mësuar në lidhje me Videofonin tonë.

Regjistrohu këtu për të marrë më shumë sugjerime dhe këshilla për kujdestarët.

Post Previous
Kujdestarët e zënë
Post Next
Familja në Mbretërinë e Bashkuar lidhet ballë për ballë
Menyja